loading content..

concept uit eigen hoed

zwolle vaas

zwolle vaas

trots en fier ... op naar Koningsdag

Details:

  • Account: zwolle vaas
  • Datum: 02 maart 2016

P E R S B E R I C H T

zwollevaas

Met de Koningsdag in het vizier zal iets speciaals het daglicht zien; de zwollevaas! Deze vaas heeft van bovenaf gezien onmiskenbaar de stervorm van het centrum van de blauwvingerstad. Niet alleen de oude vestingwerken zijn te herkennen. Dwars door het Zwolse ontwerp heen gaat de Thorbeckegracht.

De Zwolse ondernemer Arjan Biel van conceptbureau voor marketing communicatie NoConceptNoGlory ontwikkelde het concept van de zwollevaas. "De komende Koningsdag is niet bewust gekozen qua timing, maar wel is de vaas rond dat moment beschikbaar wanneer de koninklijke familie onze stad bezoekt! … Mijn droom is dat Koningin Maxima met haar bloemenboeketje ‘in' een zwollevaas onze stad verlaat!”

De Zwolse designvaas wordt vervaardigd door keramiekbedrijf Royal Goedewaagen. Dit bedrijf maakt als sinds 1610 aardewerk en porselein. De keramiek maakt ook de speciale Nederlandvaas met de contouren van ons land in de bovenkant. De zwollevaas is een nieuwe uitdaging voor het bedrijf. De vaas bestaat, vanwege de Thorbeckegracht, uit twee compartimenten die apart met water gevuld kunnen worden. "Het productieproces ligt een lat hoger dan bij de Nederland-vaas en dat maakt de zwollevaas tot een meesterwerk,” vertelt Biel. “We zijn super blij met dat Royal Goedewaagen dit aandurft."

De vaas is komt er in twee varianten: basis in blauw-wit en dezelfde uitvoering waarbij de Thorbeckegracht wordt uitgevoerd met een goudkleurig accent als eerbetoon aan Thorbecke; grondlegger van onze grondwet. Deze zeer speciale zwollevaas gaat worden genummerd en wordt voorzien van een certificaat.

Bedrijven kunnen de vaas bestellen in eigen huisstijlkleuren. Op de bodem van deze variant wordt het bedrijfslogo aangebracht. Dit kan vanaf een oplage van 25 exemplaren.

Wie de zwollevaas in huis wil moet rekenen op een richtprijs van rond de honderd euro. De verkoop vindt online plaats en via een viertal fysieke verkooppunten. zwollevaas is momenteel te volgen op Facebook en Twitter. Aan de webshop zwollevaas.nl wordt momenteel gebouwd.

-------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

zwollevaas
Arjan Biel (ontwerper zwollevaas) » 0625252997
Yvonne Kooi (Royal Goedewaagen) » 0599616090

Foto's kunnen worden opgevraagd en worden toegezonden.

Ontwerp en concept: Arjan Biel - Zwolle
Product ontwerp: Sander Alblas
Productie: Royal Goedewaagen - Nieuw Buinen
Distributie: Hekon Valentijn - Zwolle
Webshop: Intersites - Zwolle
Communicatie en media: NoConceptNoGlory - Zwolle
Productfotografie en 360º beelden: 360 photo lab - Zwolle

Bekijk website