loading content..

Hoe merken werken

15 jun

Refresh your brand

Onlangs reed ik in onze Smart naar de kennisseminar brand identity talks van RGN. Een zonnige dag, een bosrijke omgeving en een imposante locatie: Nyenrode Business Universiteit. De ideale ingrediënten voor een middag kennis uitwisselen, discussiëren en netwerken.

De sprekers sneden inspirerende onderwerpen aan als huisstijl & design, het refreshen van een merk en het rebranden van retailers. Alles wat draait om merkbeleving. 

Merkassociatie
Mensen denken eigenlijk alleen in merken. Het gevoel is belangrijker dan het product. Tijdens de seminar werd de nieuwe reclamespot van de ASN Bank besproken. Warm, vriendelijk, met duidelijke boodschap en in verfriste huisstijl. Het imago van deze bank kreeg een geheel nieuwe lading, een hernieuwde identiteit die raakt. Steeds meer mensen kennen ASN als bank en willen een rekening bij hen openen. Mijn enige associatie met deze bank was altijd slechts het eekhoorn-logo.

Wat is je verhaal?
Het imago van een bedrijf wordt niet alleen door een huisstijl uitgedragen, maar meer nog door wat je doet en wat je daarmee voor jouw doelgroep betekent. Je verhaal. Wat is je identiteit? Wat zijn je kernwaarden? En dan de vraag: vindt je doelgroep dit ook? Hoe word je gezien? Wanneer je als bedrijf goed blijft spiegelen en het gesprek aangaat, kun je tijdig aanpassen, veranderen of bijsturen. Dat vraagt niet alleen om transparantie, maar vooral lef. Hiermee blijft je organisatie op koers.

Toen ik terug reed na een inspirerende middag, viel de bosrijke omgeving me des te meer op. Ik had zomaar het ASN eekhoorntje kunnen treffen!

Refresh your brand!

- Marion